NYBORGS KINESISKE INVESTOR: HAVDE FATTIG BARNDOM UDEN DRØMME

Mr. Wang Yongming, der i øjeblikket investerer massivt i Nyborg, havde en fattig barndom. Det havde alle i Kina dengang, siger han.

Barndommens drømme kan sige meget om kernen i et menneske. Men jeg kan ikke finde ud af, om der er genert varme eller forlegenhed i smilet, Mr. Wang Yongming sender ned i bordet, inden han svarer på mit – er jeg bange for – lidt nærgående spørgsmål.

Jeg er allerede blevet advaret.

Af den unge kinesiske kvinde Ruoyi Zhou, som er Mr. Wang Yongmings faste medarbejder i Nyborg og i dag tolk for os.

Et personligt interview med en vildfremmed journalist er i direkte konflikt med kinesisk kultur. Man deler ikke bare ud til folk, man ikke kender, advarede Ruoyi Zhou, mens vi ventede på hovedpersonen.

Alligevel lægger jeg hårdt ud, da Mr. Wang Yongming indfinder sig. Jeg er blevet tildelt et kvarter til at lære den kinesiske forretningsmand, som i øjeblikket investerer massivt i Nyborg, lidt bedre at kende.

Dyrebare minutter, som skal udnyttes til fulde.

– Jeg havde ikke nogen drømme som barn. Kina var meget fattigt dengang, så livet handlede overvejende om at klare sig igennem, siger Mr. Wang Yongming så.

Kommer han da fra en fattig familie? kommer jeg uvilkårligt til at spørge den unge tolk.

– Alle var fattige dengang, svarer hun efter en kort ordveksling med sin chef.

Mr. Wang Yongming fylder 50 om en lille måned og er således født få år efter formand Maos “Store spring fremad,” som førte til en katastrofal hungersnød, der ifølge forskere kostede mellem 17 og 26 millioner kinesere livet.

Læs hele artiklen her